Menu

Vier de fouten!

Vorige week keek ik een hele interessante webinar van Patricia van Bergeijk over faalangst. Ik vind het heerlijk om geïnspireerd te worden, want al die kennis kan ik daarna weer doorgeven in mijn Kindercoachpraktijk Kindercoach&Co. 

Ik werd die avond enorm geïnspireerd mij en een van de dingen die indruk op mij maakte was: vier de fouten! 

En nu hoor ik je denken: huh? Fouten stimuleren?

JA! Dat is precies wat ik bedoel.

Maak het een bespreekbaar onderwerp. Net zoals je na een schooldag vraagt: “hoe was het op school?” “Met wie heb je gespeeld?” of “Wat heb je geleerd?” Kun je ook eens vragen “wat is er vandaag fout gegaan?”

En vraag dan eens door: “wat voelde je toen?” “Wat heb je ervan geleerd?” Want dat is het allermooiste van fouten maken. Ze leren je iets! Wanneer je dit een bespreekbaar onderwerp maakt, haal je de schaamte er vanaf. Of vertel zelf eens over wat je weleens fout hebt gedaan, en hoe je je toe voelde, en… wat je ervan hebt geleerd! 🤩

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

INSTAGRAM

 

@kindercoachenco

 

Een reden om mij te volgen? Op IG deel ik leerzame tips, informatieve weetjes, een kijkje achter de schermen en inspirerende quotes! Dit alles doe ik rondom het thema waar ik mee werk: (faal)angst, boosheid, piekeren, leren omgaan met pestgedrag en onzekerheid

#kindercoach