Menu

Wat is het verschil tussen een kindercoach en kindertherapeut?

Therapeut of coach? Twee verschillende termen die je tegenkomt wanneer je opzoek bent naar extra ondersteuning voor je kind. Maar wie doet nou eigelijk wat? In dit blog deel ik de verschillen tussen een coach en een therapeut.

CoachingTherapie 
Kortdurend Langdurend 
Oplossingsgericht Probleem-/ trauma-gericht 
Heden en toekomstHeden en verleden
Waar wil je naartoe?Waar kom je vandaan?
Coping en bekrachtigingVerwerking 

Kindercoach&Co is een laagdrempelige, kortdurende en praktische begeleiding voor kinderen tot 16 jaar. 

Elk coachingstraject ziet er anders uit, want geen enkel kind is helemaal hetzelfde. Ik vind het daarom belangrijk dat we samen kijken hoe wij jullie kind het beste kunnen helpen en stem mijn werkwijze af op de behoefte van jullie kind. Dit is elke keer net een beetje anders. Zo kijk ik waar het kind op dit moment tegen aan loopt en wat het nu nodig heeft om weer lekker in zijn vel te zitten. 

Dit leer ik kinderen door actief aan de slag te gaan. Tijdens een coaching sessie maak ik gebruik van verschillende methodes. Ik werk met creatieve activiteiten, diverse spelvormen, gesprekken, bewegings- en ontspanningsoefeningen.

Kindercoach&Co helpt o.a. bij: 

– vergroten/versterken van zelfvertrouwen 

– omgaan met spanning/stress 

– omgaan met onzekerheid of faalangst 

– omgaan met hoge eisen stellen/perfectionisme

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

INSTAGRAM

 

@kindercoachenco

 

Een reden om mij te volgen? Op IG deel ik leerzame tips, informatieve weetjes, een kijkje achter de schermen en inspirerende quotes! Dit alles doe ik rondom het thema waar ik mee werk: (faal)angst, boosheid, piekeren, leren omgaan met pestgedrag en onzekerheid

#kindercoach