Menu

Review | Kinderjournal Vertellis Kids

Door de dag heen gebeurt er een hoop in het leven van kinderen. Zeker wanneer ze naar school, sport of sociale activiteiten gaan en de hele dag worden blootgesteld aan nieuwe indrukken en prikkels. Of denk eens aan kinderen die moeite hebben met het omgaan- en uiten van gevoelens, kinderen die niet lekker in hun vel zitten of hooggevoelig zijn?

Voor deze kinderen zijn er speciale dagboeken ontwikkeld!

Er zijn allerlei verschillende kinderjournals op de markt. De komende tijd zal ik allerlei verschillende kinderdagboeken reviewen en in dit blog zal ik het Mindfulness-dagboek voor kinderen van Vertellis Kids uitgebreid bespreken. 

Vertellis Kids Mindfulness-dagboek voor kinderen

  • Leeftijd: 6 – 12 jaar 
  • Auteurs: Team Vertellis: Bart, Lars, Liz en Willem
  • Uitgever: Vertellis KIDS
  • Aantal pagina’s: 68 dagen aan vragen & verhaaltjes
  • Extra’s: 2 posters, stickers, kaarten en een doosje om alles in te bewaren
  • Prijs: €27,00

Wat mij direct opvalt is hoe mooi dit kinderdagboek verpakt is. Het dagboek komt in een stevig doosje en daar zitten een aantal extra’s bij: twee posters, een stickervel en een aantal kaarten. Op de eerste twee pagina’s in het dagboek staat beschreven hoe je deze het beste kunt gebruiken. Ook leuk: één pagina is gericht aan kinderen, één pagina is gericht aan ouders.

Hoe het boekje is opgebouwd

Het dagboek bevat vragen die een kind helpen om meer aandacht te besteden aan de dagelijkse gebeurtenissen. Er zijn drie vragen die iedere dag opnieuw terugkomen:

  • Wat heb je geleerd?
  • Wat voor iets aardigs heb je voor iemand gedaan?
  • Waar ben je dankbaar voor?

Daarnaast is er elke dag een unieke Vraag van vandaag en een smiley-vraag. De vragen worden afgewisseld door leerzame verhaaltjes en ruimte voor creativiteit!

Een uniek onderdeel in dit kinderdagboek zijn de leerzame verhaaltjes die erin staan. Het leert kinderen om op een andere manier naar situaties te kijken. Bijvoorbeeld zoals onderstaand verhaal:

Op een dag rende het paard van een oude boer weg. Bij het horen van dit nieuws kwamen zijn buren op bezoek: ”wat een pech,” zeiden ze meelevend. ”Ach, wat is pech en wat is geluk.” antwoordde de oude boer. De volgende ochtend kwam het paard terug, samen met drie andere wilde paarden. ”Wat een geluk!” riepen de buren. ”Ach, wat is geluk en wat is pech.” zei de oude man. De volgende dag probeerde de zoon van de boer één van de wilde paarden te berijden, maar het paard steigerde en de jongen brak zijn been toen hij van het paard viel. De buren leefden met de boerenzoon mee en zeiden: ”Wat een pech”. De boer antwoordde opnieuw: ”Ach, wat is pech en wat is geluk.” Een dag later kwamen er soldaten naar het dorp om jonge mannen te zoeken die in het leger konden komen werken. Toen ze zagen dat de boerenzoon zijn been had gebroken, gingen ze aan hem voorbij. De buren waren blij voor de boer omdat zijn zoon thuis kon blijven. De boer zei alleen maar: ”Acht, wat is geluk en wat is pech…”

Wat leert dit verhaaltje ons? Jij bepaalt zelf hoe je met gebeurtenissen omgaat en hoe je erover denkt. We noemen iets snel ‘goed’ of ‘slecht’ terwijl dat niet hoeft. Er kan iets gebeuren waarvan je van slag raakt, maar probeer het niet ‘goed’ of ‘slecht’ te noemen, want je weet nog niet wat deze gebeurtenis je brengt. Soms brengen ‘slechte’ gebeurtenissen onverwacht iets heel moois…

kindercoach heemskerk, faalangst, veerkracht, onzekerheid, kindercoaching, review kinderjournal

Ik vind het zelf belangrijk dat kinderen leren stilstaan bij dankbaarheid , zichzelf complimenten leren geven en inzicht krijgen in hun eigen emoties . Daar voldoet dit dagboek bijna allemaal aan.

Ook wordt er even kort stilgestaan bij de verschillende emoties van kinderen. Door middel van dierenplaatjes leren kinderen emoties herkennen en benoemen. Dit onderdeel komt iedere dag terug d.m.v. het invullen van de smileys.

Tot slot zijn er nog een aantal onderdelen verwerkt in het dagboekje: Vind je een antwoord of vraag extra mooi of leuk? Dan mag je er een sterren sticker bij plakken! En kom je een plaatje van een envelopje tegen? Bij deze vragen hoort de bijgeleverde ansichtkaart, je kunt de kaart geven of opsturen aan de persoon waarover je het antwoord hebt geschreven. Hoe leuk is dat!

Ik sluit hem graag af met een inspirerende uitspraak die ik tegenkwam op de website van Vertellis: ”Een betekenisvol offline ritueel voor jullie samen!” 

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

INSTAGRAM

 

@kindercoachenco

 

Een reden om mij te volgen? Op IG deel ik leerzame tips, informatieve weetjes, een kijkje achter de schermen en inspirerende quotes! Dit alles doe ik rondom het thema waar ik mee werk: (faal)angst, boosheid, piekeren, leren omgaan met pestgedrag en onzekerheid

#kindercoach