Menu

Review | Brain Balance journal for kids

Door de dag heen gebeurt er een hoop in het leven van kinderen. Zeker wanneer ze naar school, sport of sociale activiteiten gaan en de hele dag worden blootgesteld aan nieuwe indrukken en prikkels. Of denk eens aan kinderen die moeite hebben met het omgaan- en uiten van gevoelens, kinderen die niet lekker in hun vel zitten of hooggevoelig zijn?

Voor deze kinderen zijn er speciale dagboeken ontwikkeld!

Er zijn allerlei verschillende kinderjournals op de markt. De komende tijd zal ik allerlei verschillende kinderdagboeken reviewen en in dit blog zal ik het Brain Balance journal for kids bespreken. Geschreven door Charlotte Labee

Brain Balance Journal for kids

 • Leeftijd: 4 – 12 jaar 
 • Auteurs: Charlotte Labee
 • Uitgever: Charlotte Labee
 • Extra’s: 2 stickervellen, informatieve spelletjes en opdrachten, link naar geleide kindermeditatie
 • Prijs: €19,99

Wat een vrolijk dagboek! Alleen al van de kleur wordt je vrolijk. Stiekem zou ik dit dagboek zelf wel willen gebruiken want er zitten twee onwijs leuke stickervellen bij die je in je dagboek kunt plakken, hoe leuk!

Hoe het boekje is opgebouwd

Het is niet alleen een dagboek. Deze kids journal is opgebouwd in twee delen: de eerste helft van het boek bevat informatie en leuke opdrachten. Het tweede deel van het boek is een journal gedeelte. Kinderen leren onder andere:

 • Wat de hersenen allemaal doen
 • Hoe een brein in balans komt en waarom dit zo belangrijk is
 • Uit welke onderdelen de hersenen bestaan en wat die verschillende onderdelen voor ons doen
 • Hoe belangrijk complimentjes, fouten en dankbaarheid zijn
 • Wat er gebeurt als je bang bent en hoe hiermee om te gaan

In het dagboek wordt gebruik gemaakt van een leuke brein-illustratie genaamd Anton, hij begeleid je door het boek mee en gaat samen met je kind op avontuur! Het dagboek is ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar. Als ouder ben je wel echt een ondersteunde factor bij het overbrengen van alle informatie, het uitvoeren van de spelletjes en het invullen van de pagina’s. Als ik kijk naar zelfredzaamheid vind ik het dagboekje eerder 8+ waarop kinderen het grootste gedeelte zelfstandig kunnen doen en jou als ouder daar bij betrekt in plaats van andersom.

Ik vind het zelf belangrijk dat kinderen leren stilstaan bij dankbaarheid , zichzelf complimenten leren geven en inzicht krijgen in hun eigen emoties . Daar voldoet dit dagboek allemaal aan! Extra bonuspunten zijn zeker voor de aandacht die wordt geschonken aan fouten mogen maken, dat vind ik heel belangrijk.

Een leuke toevoeging in het boek: ”saaie grotenmensenpraat”. Hier krijg je als ouders naast brein feitjes ook handige do’s en donna’s mee. Bijvoorbeeld zoals onderstaand stukje, een onderdeel uit het boek:

Geven jullie elkaar thuis vaak complimentjes?

Hoe vaak geef jij je kind eigenlijk een compliment? Zeg je het vaak genoeg als hij of zij iets goed doet? Dat is namelijk vele malen belangrijker dan aangeven wanneer er iets verkeerd gaat. Een kinderbrein handelt naar de aandacht die het krijgt vanuit de ouders. Krijgt een kind alleen aandacht als het iets fout doet of zich vervelend gedraagt? Dan zal het dit gedrag vaker gaan herhalen. Andersom werkt dit net zo. Krijgt een kind complimentjes als het iets goed doet, dan voelt dit fijn voor de hersenen en zal het kind dit gedrag herhalen. Breintip voor ouders: Geef je kind een compliment na een fout of als het iets aan het leren is? Dan ontwikkelt het brein van je kind zich veel sneller!

In het kinderdagboek wordt ook aandacht besteed aan gezonde voeding!

In de Kids Journal leert jouw kind samen met jou op een leuke manier van alles over de volgende thema’s:

 • Hoe werken de hersenen
 • Mindset
 • Gedachten
 • Fouten maken
 • Dankbaarheid
 • Meditatie
 • Ademhaling

Tot slot wil ik nog even kwijt dat ik erg enthousiast ben over de aandacht die wordt gegeven aan ademhaling– en meditatie voor kinderen. Er staat een linkje in het dagboek die verwijst naar een fijne geleide meditatie voor kinderen.

Ik sluit hem af met een mooie uitspraak die ik tegenkwam op de website van Charlotte Labee: ”Journalen verandert je hersenen (en leven)”

Bestel hier jouw eigen Brain Balance Kids Journal (dit is een affiliatie link)
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

INSTAGRAM

 

@kindercoachenco

 

Een reden om mij te volgen? Op IG deel ik leerzame tips, informatieve weetjes, een kijkje achter de schermen en inspirerende quotes! Dit alles doe ik rondom het thema waar ik mee werk: (faal)angst, boosheid, piekeren, leren omgaan met pestgedrag en onzekerheid

#kindercoach