Menu

Ik ben 9 specialist

Eind december volgende ik een training die in het teken staat van de negenjaarsfase.

Deze fase vind meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Tijdens deze training kwam ik erachter dat er nog niet heel veel bekend is over deze fase in de ontwikkeling van het kind. Fysiek zie je niet zo veel meer gebeuren, er is een grote groeispeurt geweest en kinderen lijken in deze fase even stil te staan.

Dat lijkt zo…

Intern gebeurt er van alles. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet helemaal waar. Een kind van rond de negen jaar zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn eigen manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Uitspraken als ”mam doe eens normaal’‘, ”ik wil niet naar school”, of ”niemand begrijpt mij” komen steeds vaker voorbij. Vaak gepaard met onzekerheid, piekeren of boze buien.

Herkenbaar?

Soms hebben kinderen aan een goed gesprek genoeg, wetende dat zij niet de enige zijn die worstelen met deze vragen kan enorm helpen. Ik kan kinderen- en ouders handvaten bieden hoe zij met deze fase om kunnen gaan.

Heb je vragen? Of wil je gewoon even sparren? Je mag mij altijd bellen of mailen. Klik op het contact formulier hierboven en ik neem vrijblijven contact met je op.

INSTAGRAM

 

@kindercoachenco

 

Een reden om mij te volgen? Op IG deel ik leerzame tips, informatieve weetjes, een kijkje achter de schermen en inspirerende quotes! Dit alles doe ik rondom het thema waar ik mee werk: (faal)angst, boosheid, piekeren, leren omgaan met pestgedrag en onzekerheid

#kindercoach