Menu

Review | Kinderjournal Over Mij Van Mij

Ik ben een groot fan van kinderjournals. Hoe eerder kinderen zo’n krachtige tool als een journal ontdekken hoe beter! Want gelukkig worden we ons steeds bewuster van de kracht van onze eigen gedachten. Het is wetenschappelijk bewezen dat als je positief denkt, je positiviteit aantrekt en andersom. Al eerder schreef ik een blog over de Brain Balance kinderjournal for kids en de Vertellis Kids journal. Vandaag zal ik een review geven over het dagboek Over Mij Van Mij. Lees je mee?

In dit blog zal ik het Over Mij Van Mij kinderdagboek bespreken. Geschreven door Steven Gielis.

OVER MIJ VAN MIJ

 • Leeftijd: 6 – 12 jaar 
 • Auteur: Steven Gielis
 • Vormgeving: Graphic Design Slangen
 • Aantal pagina’s: 64 kleurrijke invulpagina’s
 • Extra’s: –
 • Prijs: €19,99

Het is een compact boekje waarbij de eerste 8 pagina’s bestaan uit vragen waarbij een kind zichzelf kan omschrijven, het doet mij een beetje denken aan een vriendenboekje. Er is ruimte voor het plakken van een foto en er wordt veel aandacht besteed aan de dingen die een kind blij maken, leuke toevoeging!

kindercoach-heemskerk-kinderdagboek-kinderjournal-kindercoachco-tienercoach-groeimindset-onzekerheid-tienercoach-beverwijk-castricum

Ik wordt enthousiast van de pagina waarbij er aandacht wordt besteed aan de dingen die een kind goed- en nog niet zo goed kan. Wat zou je graag willen leren? En wat is daarvoor de eerste stap? Dat maakt het meteen een actiepunt en zet een kind aan het denken.

Hoe het boekje is opgebouwd

Iedere pagina ziet er identiek uit. De eerste helft van de pagina bestaat iedere dag uit dezelfde vragen:

 • het weer van vandaag
 • vandaag voel ik me
 • persoon van de dag
 • hoe tevreden was je met deze dag?
 • dit vond ik leuk vandaag
 • wat ik morgen ga doen

Onderaan de pagina staan vervolgens twee unieke vragen, welke elke dag anders zijn. Zonder dit onderdeel zou het dagboek een beetje saai worden op de langer termijn, omdat elke dag dezelfde vragen terugkomen. Dus dat is een leuke toevoeging! Het zijn vragen die een kind echt tot denken aanzetten, zoals: wat doe je als je een fout maakt? Of welk talent heb jij?

Al met al een aantrekkelijk ontworpen boek waar kinderen, aan de hand van creatieve invulblaadjes en verschillende vragen, leren:

✔   Een positieve mindset te hebben

✔   Taal te geven aan emoties

✔   Dankbaar te zijn voor de dingen die ze wel hebben

Ik vind het zelf belangrijk dat kinderen leren stilstaan bij dankbaarheid , zichzelf complimenten leren geven en inzicht krijgen in hun eigen emoties . Daar voldoet dit dagboek allemaal aan.

Mocht je interesse hebben in dit dagboek dan is hij hier te bestellen :).

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

INSTAGRAM

 

@kindercoachenco

 

Een reden om mij te volgen? Op IG deel ik leerzame tips, informatieve weetjes, een kijkje achter de schermen en inspirerende quotes! Dit alles doe ik rondom het thema waar ik mee werk: (faal)angst, boosheid, piekeren, leren omgaan met pestgedrag en onzekerheid

#kindercoach