Menu

pre puberteit: ”je begrijpt mij gewoon niet!”

Wist je dat kinderen rond de 9 jaar al in de puberteit kunnen komen? Dit wordt ook wel de ‘pre-puberteit’ genoemd. 

In deze fase ontwikkelen kinderen hun identiteit en leeftijdsgenoten worden steeds belangrijker waardoor ze zich meer losmaken van hun ouders. 

Het kan een onzekere fase zijn, waarin een kind veel afkijkt bij leeftijdsgenoten. Ze gaan zich dus steeds meer met anderen vergelijken en dit kan onzekerheid met zich meebrengen.

Bij Kindercoach&Co kunnen kinderen terecht die kampen met de volgende hulpvraag: onzekerheid, piekeren, faalangst, weinig zelfvertrouwen, pesten- of gepest worden, zich onbegrepen voelen of struggelen met de puberteit. 

Herken jij jouw kind in het bovenstaande? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier op mijn website.

Ik deel hieronder een 5 tips voor ouders die hun kind in de (pre)puberteit willen helpen:

  • Geef je kind de ruimte om te groeien en zichzelf te ontdekken. Laat haar haar eigen beslissingen nemen en moedig haar aan om haar interesses te volgen
  • Help bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen: Help je kind bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Moedig haar aan om zichzelf te zijn en zich niet te laten beïnvloeden door de druk van Social media. Wat je op internet ziet is vaak een heel ander beeld dan de werkelijkheid. En het is belangrijk dat kinderen hiervan op de hoogte zijn, want dat kan heel wat onzekerheid wegnemen. De manier waarop veel mensen hier aandacht voor proberen te vragen, is door ‘Instagram VS reality’ foto’s te plaatsen. Zoek deze hashtag samen eens op en ga erover in gesprek.
  • Help bij het leren van copingstrategieën: Help je kind bij het leren van copingstrategieën om om te gaan met gevoelens van onzekerheid, piekeren en perfectionisme. Dit kan variëren van mindfulness en meditatie tot fysieke activiteit en creatieve uitlaatkleppen
  • Praat over fouten en falen: Praat met je kind over het belang van fouten en falen als onderdeel van de leerervaring. Moedig hen aan om risico’s te nemen en te leren van mislukkingen. We maken allemaal fouten ”de grootste fout die je kunt maken is bang zijn om fouten te maken”.

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

INSTAGRAM

 

@kindercoachenco

 

Een reden om mij te volgen? Op IG deel ik leerzame tips, informatieve weetjes, een kijkje achter de schermen en inspirerende quotes! Dit alles doe ik rondom het thema waar ik mee werk: (faal)angst, boosheid, piekeren, leren omgaan met pestgedrag en onzekerheid

#kindercoach